Home Φωτογραφία Αποτυπώνοντας τις λεπτομέρειες: Tips φωτογράφισης

Αποτυπώνοντας τις λεπτομέρειες: Tips φωτογράφισης

Αύγουστος 1, 2016

Αν κάποια είναι κατάλληλη για να δώσει tips φωτογράφησης, αυτή είναι η Catherine Karnow, φωτογράφος με έδρα το Σαν Φρανσίσκο της οποίας η δουλειά έχει εμφανιστεί σε National Geographic, National Geographic Traveler, και άλλες δημοσιεύσεις.  Δανειζόμαστε μερικές από τις συμβουλές της και τις μοιραζόμαστε μαζί σας.

Tips Φωτογράφισης: Απομονώστε το αντικείμενο από το φόντο

tips φωτογράφησηςΗ Catherine Karnow θεωρεί ότι είναι στοχαστικό και χαλαρωτικό να επικεντρωθεί σε ένα μόνο αντικείμενο. Ένα κλειδί για την καταγραφή φωτογραφιών με λεπτομέρεια, είναι να διαχωριστεί το αντικείμενο από το φόντο, με τη χρήση ενός μικρού βάθους πεδίου, μέσω της εστίασης. Όταν βρέθηκε στο Murnau της Γερμανίας, της άρεσαν οι καρτ-ποστάλ που ήταν ζωγραφισμένες στο χέρι, έξω από ένα κατάστημα. Με τη χρήση ενός διαφράγματος f / 3.5-ήταν σε θέση να απομονώσει την κάρτα που της είχε αρέσει περισσότερο, αυτή με τα τιρκουάζ νερά και τη βάρκα, από το φόντο ενός πολυσύχναστου δρόμου. Κράτησε ένα κομμάτι της καρτ-ποστάλ από πάνω για να βεβαιωθεί ότι ο θεατής ξέρει ότι είναι σε ένα ράφι και ήταν επίσης προσεκτική για να συμπεριλάβει μια καρτ ποστάλ out-of-focus στα δεξιά για να κρύψει το παχύ μεταλλικό στύλο που ήξερε ότι θα τραβήξει το μάτι μακριά από την κεντρική καρτ ποστάλ.

Tips φωτογράφισης: Αφήστε τα εκφραστικά πρόσωπα να γεμίσουν το πλαίσιο

Όταν το πρόσωπο ενός ατόμου είναι αξιοσημείωτο και γεμάτο tips Φωτογράφησηςέκφραση, είναι υπέροχο να το αφήσετε να γεμίσει το πλαίσιο. Βρέθηκε στο δρόμο της Karnow, μια ευγενική ηλικιωμένη γυναίκα σε ένα ναό στο Βιετνάμ και με χειρονομίες, της ζήτησε την άδειά της για να την βγάλει μια φωτογραφία. Όταν κοίταξε στην κάμερα,  η Catherine είχα μείνει έκπληκτη από την ομορφιά της καθώς και την ζεστασιά των ματιών της. Σπάνια φωτογραφίζει κοντινά πορτραίτα, προτιμώντας αντί αυτού να συμπεριλάβει το περιβάλλον ενός ατόμου, αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωσε ότι έβλεπε όλη τη ζωή της γιαγιάς και το χαρακτήρα της, μόνο μέσα από την έκφραση της. Προσθέτοντας το μεταξωτό της μαντήλι και την βελούδινη μαύρη λωρίδα, συλλαμβάνει την αξιοπρέπεια της και την παλαιού καιρού κομψότητα της.

Tips Φωτογράφισης: Συμπεριλάβετε τα χέρια

Έξω από το Μαϊάμι υπάρχει ένας φανταστικός κήπος που ονομάζεται tips Φωτογράφησης«Fruit and Spice Park», όπου καλλιεργούνται όλα τα είδη των τροπικών φυτών και εξωτικών φρούτων. Η Catherine Karnow ζήτησε από ένα κηπουρό να κρατήσει μια ποικιλία από πολύχρωμα δείγματα. Τα χρώματα των φρούτων ξεχωρίζουν κατά πολύ από τα χέρια και το σκούρο του δέρμα. Ο καρπός βρίσκεται στα χέρια του σα να ανήκει εκεί, όμως ταυτόχρονα μας προσφέρεται. Και έτσι τα χέρια παίζουν πολλούς ρόλους: Δίνουν πλαίσιο για τα φρούτα, προσθέτουν το πολύ σημαντικό ανθρώπινο στοιχείο, και μας βάζουν μέσα στην εικόνα.

Tips Φωτογράφισης: Δώστε προσοχή στις άκρες του πλαισίου

tips ΦωτογράφησηςΕίναι μεγάλη απόλαυση να φωτογραφίζεις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, σύμφωνα με την Catherine Karnow. Η Βουδαπέστη είναι διάσημη για τα κτίρια «art nouveau», και το υπέροχο Gresham Palace, τώρα ως το ξενοδοχείο Four Seasons, είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής «art nouveau» στον κόσμο. Της αρέσει να φωτογραφίζει λεπτομέρειες από τα ζώα και τα πουλιά, και είναι κατενθουσιασμένη με το παγώνι που καλωσορίζει τους επισκέπτες στο μεγάλο λόμπι. Το πλαίσιο είναι σημαντικό κατά τη λήψη των αρχιτεκτονικών λεπτομερειών. Κάθε μικρό στοιχείο μέσα σε ένα πλάνο με λεπτομέρεια είναι σημαντικό. Στην περίπτωση αυτής της εικόνας, τα σχήματα και οι καμπύλες οδηγούν το μάτι γύρω από το πλαίσιο με ένα όμορφο τρόπο.

 Περισσότερα Tips Φωτογράφισης: χρησιμοποιήστε το φως για να κάνετε τις λεπτομέρειες να φαίνονται πιο ζωντανές

tips φωτογράφησης

Το καλό φως είναι απαραίτητο για την αποτελεσματική φωτογραφία ειδικά όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση στις λεπτομέρειες. Σε μια αγορά την Κυριακή στην περιοχή Dordogne της νοτιοδυτικής Γαλλίας, η Catherine Karnow βρήκε αυτά τα μπουκάλια με χυμό φρούτων που παρασκευάζονται σε αγρόκτημα. Πάντα της άρεσε να φωτογραφίζει ποτά και υγρά όπως το κρασί, το λικέρ, το ελαιόλαδο, τον χυμό με φωτισμό από πίσω. Ο ήλιος έρχεται μέσα από τα μπουκάλια από πίσω και κάνει τα χρώματα των χυμών να ζωντανεύουν και έχεις την επιθυμία να τους πιείς, να τους γευτείς. Μόνο μία ετικέτα στην εστίαση ήταν αρκετή για να προσδιορίσει το περιεχόμενο, και όλα τα άλλα είναι απλά μια όμορφη απεικόνιση των χρωμάτων και του φωτός.

 Tips Φωτογράφισης: Βάλτε τα αφηρημένα σε κάποιο πλαίσιο

Οι τοιχογραφίες είναι πάντα κάτι το διασκεδαστικό για να βγάλεις φωτογραφίες, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε την τέχνη να κάνει όλη τη δουλειά για εμάς. Είναι ωραίο να φέρνουμε άλλα συστατικά μέσα για να γίνει η φωτογραφία πιο ενδιαφέρουσα. Στο κέντρο του Λος Άντζελες, βρίσκεται αυτό το μαγευτικό πρόσωπο μιας γυναίκας. Κάνοντας ένα tips Φωτογράφησηςβήμα πίσω συμπεριλαμβάνεται και η αντανάκλαση στο πίσω παράθυρο ενός φορτηγού, που αυτό προσθέτει ένα ενδιαφέρον. Ήταν σημαντικό να δείξει η Catherine Karnow το πίσω μέρος του ίδιου του φορτηγού για να κρατήσει την εικόνα από το να γίνει πάρα πολύ αφηρημένη. Σε κάθε αφηρημένη φωτογραφία, είναι απαραίτητο ώστε ο θεατής να κατανοήσει την εικόνα. Τέλος, περίμενε για ένα άτομο να περπατήσει μπροστά. Αυτό όχι μόνο δίνει κλίμακα στην εικόνα, αλλά προσθέτει επίσης μια πινελιά ενδιαφέροντος.

 Μην φοβάστε το Styling

Μερικές φορές μπορεί να έρθει η στιγμή που εμφανίζεται μια λεπτομέρεια που είναι τόσο τέλεια, ώστε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να την φωτογραφίσετε. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να θέλετε να στήσετε το αντικείμενο σας. Ποτέ δεν χρειάζεται να φοβάστε να μετακινήσετε τα πράγματα γύρω για να δημιουργήσετε το πλάνο που θέλετε, να προσπαθήσετε να αναδείξετε την ουσία, την εγγενή προσωπικότητα των αντικειμένων. Στο μουσείο «Goods of Desire» του Hong Kong, η Catherine Karnow είχε την άδεια να αγγίξει κάποιες από τις οθόνες, συμπεριλαμβανομένης μιας έκθεσης παιχνιδιών από το Hong Kong στη δεκαετία του 1960. Αυτά τα παιχνίδια ήταν τόσο ιδιόμορφα που τα είχε τοποθετήσει προσεκτικά και είχε βάλει τις φυσαρμόνικες ακριβώς έτσι, ώστε να φαίνονται τα πρόσωπα στα χαρτιά από κάτω. Κάθε κάρτα και κάθε φυσαρμόνικα είναι σκόπιμα τοποθετημένη για να έχουν μια τέλεια ατελή ματιά.

Επιλέξτε ένα αρμονικό φόντοtips φωτογράφησης

Η Catherine Karnow , όταν φωτογράφιζε στο Caffe Sicilia, ένα διάσημο ζαχαροπλαστείο στο Noto της Σικελίας, ο σεφ έφερε ένα νόστιμο επιδόρπιο που γίνεται με άχνη από φιστίκι και που ήταν διακοσμημένη με ζαχαρωμένα φρούτα. Της άρεσε πολύ η απλότητα της ζύμης, η οποία αντανακλούσε την ελάχιστη διακόσμηση του ίδιου του τόπου. Όταν φωτογραφίζετε λεπτομέρειες, πάντα θα πρέπει να
αναζητάτε ένα φόντο που αντιπροσωπεύει τον τόπο και παράλληλα είναι αρμονικό με το αντικείμενο που φωτογραφίζετε. Στην περίπτωση αυτή, το μαλακό πράσινο φόντο με την απλότητα του, με τις αχτίδες του ήλιου και το λευκό παράθυρο από πίσω, ήταν τα στοιχεία που χρειάζονταν για να συμπληρώσουν το πράσινο και το λευκό της ζύμης. Αντίθετα όλων αυτών, τα κόκκινα και πορτοκαλί χρώματα του γρασαρισμένου φρούτου λαμποκοπούσαν και είχαν πεταχτεί έξω.

Tips Φωτογράφισης: Χρησιμοποιήστε αντίθεση για να προκαλέσετε συγκίνηση

tips ΦωτογράφησηςΣε μια γιορτή για την Ημέρα των Βετεράνων του Βιετνάμ, η Catherine Karnow έμεινε έκπληκτη από τον αριθμό των μεταλλίων στα λευκά σακάκια των υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Μικροσκοπικά μεν αλλά ισχυρά, ήταν πραγματικά ενδιαφέροντα, και θα ήθελε απλώς να τα κοιτάζει ένα-ένα. Καταρχάς, ήταν εντυπωσιασμένη από τον ίδιο τον άνθρωπο, το στόμα και οι ώμοι του έδειχναν μια στωική αποφασιστικότητα και δύναμη. Σε αντίθεση με την αδιαπέραστη έκφρασή του, και την επισημότητα της διάταξης των μεταλλίων του, ήταν η αξιωματικός γυναίκα που στεκόταν δίπλα του. Συμπεριλαμβανομένου αυτής και με την οδυνηρή έκφραση της, δημιουργούσε η εικόνα μια συγκινητική ιστορία.

You may also like