Home Διάφορα 10 λόγοι που θέλεις κι εσύ μια πέργκολα

10 λόγοι που θέλεις κι εσύ μια πέργκολα

Ιούνιος 15, 2016

Αν είστε απ’ αυτούς (δηλαδή όλους) που αγαπούν το καλοκαίρι και μόλις μπαίνει ο Μάρτιος ανυπομονούν να ανοίξουν τα παράθυρα, τότε οι παρακάτω 10 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε μια πέργκολα, σας αφορούν.

  1. Ευρεία εφαρμογή σε κάθε είδους εξωτερικό οικιακό ή επαγγελματικό χώρο: Οι πέργκολες μπορούν να εφαρμοστούν άψογα σε όποιο χώρο εμείς επιθυμούμε, στη βεράντα, στην αυλή, στον κήπο, στο αίθριο, στη ταράτσα, στο γκαράζ, στην είσοδο, δίπλα στην πισίνα. Είναι κατάλληλες για το σπίτι μας, αλλά και για επαγγελματικούς χώρους, όπως τα εστιατόρια, οι καφετέριες και κάθε είδους ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο.
  2. Προσφέρει προστασία από τις καιρικές συνθήκες, τη βροχή, τον αέρα και τον ήλιο: Η πέργκολα μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε εποχής και ανάλογα με την περιοχή και τον καιρό που επικρατεί σε αυτή μπορούμε να κάνουμε την ανάλογη επιλογή πέργκολας. Έτσι, σε περιοχές όπου οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες καταλληλότερα είναι τα μη στεγανά στέγαστρα. Σε περιοχές που βρέχει συχνά προτιμούνται οι πέργκολες με αδιάβροχη κάλυψη. Μάλιστα, η πέργκολα από διάτρητο αλουμίνιο έχει μεγάλη αντοχή στις καιρικές συνθήκες.
  3. Έλεγχος της σκίασης: Ειδικά η πέργκολα από διάτρητο αλουμίνιο (perforated aluminium) έχει τη δυνατότητα να σχεδιαστεί με οπές στο μέγεθος και στην πυκνότητα που επιθυμούμε, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει δροσιά και αερισμό.
  4. Δημιουργεί ευχάριστο και λειτουργικό ανοιχτό χώρο: Ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε στον εξωτερικό μας χώρο μπορούμε να δημιουργήσουμε μια άρτια αισθητική και κατασκευαστική δημιουργία. Ο σκοπός είναι να αξιοποιούμε τον εξωτερικό χώρο μας, να αυξάνουμε την αποδοτικότητά του και να δημιουργούμε πάνω απ’ όλα ένα χρηστικό χώρο. Άλλωστε εκεί περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας και θέλουμε να νιώθουμε άνετα και όμορφα. Η τοποθέτηση πέργκολας μπορεί να μεταμορφώσει το μπαλκόνι, να γίνει σαλόνι κήπου με φινετσάτα έπιπλα, να μετατραπεί μοναδικά σε μια γωνιά του κήπου ή να γίνει ένα εξωτικό δωμάτιο για τον χειμώνα αν το κλείσεις τριγύρω.
  5. Ειδικότερα, η πέργκολα από διάτρητο αλουμίνιο δημιουργεί Hightech διακόσμηση υψηλής αισθητικής αξίας: Εάν θέλουμε να περνάνε οι ακτίνες του ήλιου μέσα από τη διάτρηση και να βλέπουμε ουρανό επιλέγουμε το ανάλογο μοτίβο που επιτρέπει «το παιχνίδι με τον ήλιο». Εάν θέλουμε να μην περνούν οι ακτίνες του ήλιου μέσα από τη διάτρηση τότε επιλέγουμε το κλειστού τύπου σκέπαστρο αλουμινίου με τη δυνατότητα δημιουργίας ατμοσφαιρικού νυχτερινού φωτισμού.
  6. Ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων: Συγκεκριμένα, η πέργκολα από διάτρητο αλουμίνιο προσφέρει ένα μεγάλο εύρος σχεδίων, μοτίβων και χρωμάτων για να επιλέξουμε αυτά της αρεσκείας μας και να εκφράσουμε τη προσωπική μας αισθητική. Επιπλέον, βάφεται πολύ εύκολα.
  7. Τέλεια εφαρμογή και εύκολη στήριξη: Η πέργκολα μπορεί με τη σωστή μελέτη και τον ανάλογο σχεδιασμό να προσαρμοστεί ευέλικτα στο χώρο μας, καλύπτοντας ακριβώς την επιφάνεια που έχουμε ορίσει.
  8. Εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση: Σίγουρα η πέργκολα από διάτρητο αλουμίνιο αποτελεί μια κατασκευή που μπορεί να τοποθετηθεί πανεύκολα και σε χρόνο dt. Ακόμα, η πέργκολα από διάτρητο αλουμίνιο έχει ιδιαίτερη ευελιξία στη σωστή τοποθέτηση όσον αφορά την εύρεση λύσεων στο χώρο μας σχετικά με τις υδρορροές και την αποχέτευση κατόπιν στατικής μελέτης
  9. Αντοχή στο χρόνο και ελάχιστο οικονομικό κόστος συντήρησης: Επιπρόσθετα, εάν επιλέξουμε την πέργκολα αλουμινίου θα διαπιστώσουμε ότι με την πάροδο των χρόνων δεν οξειδώνεται και δε διαβρώνεται, με αποτέλεσμα να διατηρεί μια αναλλοίωτη εικόνα. Αυτό σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων σε βάθος χρόνου.
  10. Προστασία των φυτών: Η πέργκολα δημιουργεί τον ιδανικό χώρο για να μεγαλώσουμε και να διατηρήσουμε τα ευαίσθητα φυτά, διότι θα προστατεύονται καλύτερα από τις καιρικές συνθήκες.

Η ομάδα Metalaxi σχεδιάζει με λεπτομέρεια, μεράκι και φαντασία τις κατάλληλες πέργκολες που προσδίδουν λειτουργικότητα, μοναδική αισθητική αξία και αέρα αναζωογόνησης στο χώρο σας.

You may also like