Home Διακόσμηση Κάνε το μπαλκόνι σου έξυπνα όμορφο

Κάνε το μπαλκόνι σου έξυπνα όμορφο

Ιούνιος 15, 2016

Οι ηλιόλουστες ημέρες μας προσκαλούν να βγούμε πάλι έξω στη βεράντα ή στον κήπο και να μπούμε στο κλίμα, με κρύους καφέδες, λουλούδια και χρώματα! Εξάλλου αυτοί είναι οι πιο αγαπημένοι καλοκαιρινοί χώροι του σπιτιού, αέρινοι, φωτεινοί, δροσεροί, σκιεροί και με πολλές δυνατότητες διακόσμησης, για να νιώθουμε καλύτερα σε έναν ομορφότερο χώρο.

Τώρα είναι ο ευνοϊκός καιρός για να φτιάξουμε το μπαλκόνι ή τον κήπο και να τον μεταμορφώσουμε σε ένα μικρό παράδεισο! Δεν υπάρχει τίποτα πιο ατμοσφαιρικό από έναν γοητευτικό εξωτερικό χώρο όπου περνάμε τον χρόνο μας το καλοκαίρι, ξεκουραζόμαστε, διαβάζουμε, βρισκόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα ή καλούμε φίλους για φαγητό. Για να χαιρόμαστε λοιπόν το μπαλκόνι μας και να μας ελκύει να καθόμαστε έξω ας δημιουργήσουμε ένα λειτουργικό και αισθητικά ξεχωριστό μπαλκόνι με το προσωπικό μας γούστο και με λίγη φαντασία που θα συμβάλλει στο ιδανικό αποτέλεσμα.

Είναι εύκολο να απαλλαγούμε από τα στερεότυπα και να συνδυάσουμε σωστά και λειτουργικά υλικά, χρώματα, αντικείμενα και χρήσεις. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι από εμάς αφιερώνουμε πολύ χρόνο μόνο στα έπιπλα, στις γλάστρες και στη διακόσμηση, αγνοώντας την χρησιμότητα και την αισθητική αξία που έχουν τα κάγκελα της βεράντας, οι πέργκολες και τα στέγαστρα σκίασης. Εάν λοιπόν τώρα αποφασίσουμε να κάνουμε κάποιες ουσιαστικές αλλαγές εκτός από μια απλή διακόσμηση θα πρέπει να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη.

Το μπαλκόνι μας χρειάζεται να έχει τα κατάλληλα κάγκελα που πρέπει να είναι ανθεκτικά, να μη διαβρώνονται με το πέρασμα του χρόνου και να μας προσφέρουν ασφάλεια, σκίαση και προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων. Στη βεράντα μας θέλουμε να νιώθουμε άνετοι, προστατευμένοι από αδιάκριτα βλέμματα και ασφαλείς, εμείς και τα παιδιά μας. Ο χρόνος που περνάμε σε αυτή είναι για να χαλαρώνουμε και να βλέπουμε μόνο το όμορφο και όχι σκουριασμένα αντιαισθητικά κάγκελα, ακόμα κι αν δεν έχουμε απέναντί μας μια ονειρική θέα. Εμείς θα επιλέξουμε το μοτίβο που αυτά θα έχουν και τα χρώματα που θα τους προσδώσουν μια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική ομορφιά, είτε βρισκόμαστε ανάμεσα στις πολυκατοικίες μιας πόλης είτε σε ένα υπαίθριο τοπίο.

Και, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε το μπαλκόνι μας με τις ώρες, όλες τις ώρες, είναι απαραίτητο να φροντίσουμε για τη σκίαση, ώστε και τον ήλιο να χαιρόμαστε, και με τρόπο που δε θα είναι ενοχλητικός ή επικίνδυνος . Άρα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διαμορφώσουμε ένα χώρο κατάλληλα, ώστε να μας προσφέρει δροσιά, σκιά, κατάλληλο αερισμό, προστασία από τη βροχή και τον αέρα και σωστό φωτισμό, για τη μέρα και τη νύχτα. Με αυτό το σκεπτικό είναι καιρός να καλύψουμε αυτή τη λειτουργική ανάγκη των εξωτερικών μας χώρων. Τη λύση μας δίνουν οι κατάλληλες πέργκολες και τα ιδανικά στέγαστρα σκίασης. Εμείς θα βρούμε τα μοντέλα αυτά που προσαρμόζονται στο χώρο μας αρχιτεκτονικά αλλά και ταυτόχρονα δημιουργούν μια εξαιρετική καλλιτεχνική παρέμβαση. Στο μπαλκόνι και στον κήπο θέλουμε να βλέπουμε σχέδια, χρώματα, ζωντάνια. Ακόμα κι αν δεν πάμε διακοπές ή δεν κάνουμε το παραμικρό βήμα εκτός σπιτιού είναι σημαντικό να έχουμε θετική ενέργεια και να νιώθουμε την καλοκαιρινή αύρα.

Συνδυάζοντας τα βασικά αυτά στοιχεία του μπαλκονιού με χρωματιστά λουλούδια, μαξιλάρια σε έντονα χρώματα και λεπτομέρειες που έχουν κάτι από εμάς- ίσως αναμνηστικά από ένα ταξίδι- το μπαλκόνι γίνεται το επίκεντρο του σπιτιού, μια προσωπική όαση ακόμη και μες στο κέντρο της πόλης. Ζούμε στη χώρα με τον πιο ωραίο ήλιο κι είναι το χέρι μας να φέρουμε το καλοκαίρι στο σπίτι μας, ξεκινώντας από σήμερα, από τώρα.

You may also like